Pas på din hund i kulden

HUND I KULDEN VIDEN OM

Det er en udbredt misforståelse at hunde kan tåle al slags kulde og frost, fordi at de har pels og kan spore deres aner tilbage til ulvene. Kulde påvirker hunde på samme måde som mennesker. At udsætte sin hund for kulde er at udsætte dem for en forhøjet risiko for infektioner og dårligdomme. Men hvornår er det så for koldt til en hund?

I dette blog indlæg vil vi besvare de mest hyppige spørgsmål som opstår når regn, sne og slud rammer danskerne og bekymre hundeejerne.

Hvordan ved jeg om min hund fryser?

Det er et rigtig godt spørgsmål, men vi er overbevist om at du kender din hund bedst! Hvis din hund begynder at ændre adfærd når du skal gåtur, er der ofte en grund til dette. Det kan være den ikke vil ud af døren, gemmer sig når du finder snoren frem, eller at der kommer længere og længere imellem den beder om at komme ud. Hvis nogle af disse symptomer er kommet i forbindelse ved et vejrskifte, kan det være fordi din hund bliver kold og frister når den er ude. 

Det mest åbenlyse tegn på at hunden fryser, er hvis den ryster af kulde når i er udenfor. Det kan også være den går og kryber sig sammen. Hvis dette er tilfældet er det vores anbefaling at du giver din hund noget varmt tøj på. 

Hyppige tegn på at din hund fryser:
  • Ryster på gåturen
  • Går sammen krypet 
  • Uvillighed når den skal ud 

 

hundekulde-skema

Hvornår er det for koldt til lange gåture?

Hvis din hund ryster af kulde er det fordi den fryser. I de tilfælde bør man ikke være længere ude end højst nødvendigt.

Tufts University i Massachusetts har lavet noget forsking på området og er kommet frem med nogle retningslinjer på området. Det er blevet overskueliggjort i dette skema, som kan være en pejlemærke for hundejere.

Du kan dog gøre meget for at sikre din hunds komfort når det er koldt, bl.a. ved hjælp af en varm vinterjakke som holder hunden lun og tør. 

Skal min hund have tøj på?

Dette er et spørgsmål som deler vandene. Vores holding er, at som udgangspunk skal din hund IKKE have tøj på med mindre det er nødvendigt for dens trivsel. Vi anbefaler ikke at du klæder din hund ud i kjoler, skjorter mv. men hun anvender hundebeklædning hvis det er fordi at din hund fryser eller har et andet behov, så som hvis hunden skal holdes fra at slikke i sår mv. 

Hvis din hund fryser i kulden, er det altid en god idé at prøve med et hundedækken. Disse fås i mange forskellige varianter som der er fordele og ulemper ved. 

Vi anbefaler altid at du køber et dækken eller en jakke med en god pasform, som holder din hund varm både på ryg og mave. 

Hos Bovbjerggaard forhandler vi RUKKA, som laver kvalitets vinterjakker til hunde, som holder dem varme på ryg og mave, samt har bagstopper til bagbenene som gør at dækkenet holdes på plads i blæsevejr. Disse jakker spændes også med velcro mellem forbenene, som gør det svære for hunden at komme ud af jakken. 

Jakkerne er lavet i top kvalitet som er åndbare, vind- og vandtætte. 

Hvis din hund fryser meget, anbefaler vi en jakke med ben, som holder hunden varm helt ned til poterne. 

KØB DIN NYE HUNDEJAKKER HER

- 25%
299,00 kr.
- 25%
299,00 kr.
- 43%
199,00 kr.
- 43%
199,00 kr.
- 45%
249,00 kr.
- 43%
199,00 kr.