VINTERDÆKKEN

Find kvalitets vinterdækkener til hesten hos Bovbjerggaard Rideudstyr. Vi har vinterdækkener fra 100g. op til 500g. Hos os finder du et godt udvalg af åndbare dækkener til de kolde måneder, som holder din hest varm og komfortabel både på fold og i boksen. Vinterdækkenerne er åndbare samt vind og vandtætte. Indersiden er foret i et komfortabelt materiale, som ligger godt mod hestens pels, uden at skride. Dækkenet holdes på plads med stropper foran, 2-3 gjordstropper samt bagbensstropper i elastisk materiale.

Farve
Brand
Størrelse
Model

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.


HVOR MANGE GRAM SKAL DÆKKENET VÆRE?

Det evige spørgsmål, som der ikke findes ét svar på. Der er mange faktorer der spiller ind, det afhænger både af hesten, vejret samt om hesten er klippet eller ej. I udgangspunktet behøver heste som ikke er klippet ikke have dækken på, heller ikke i de helt kolde måneder, da hesten selv justerer mængden af pels. Derudover rejser hesten sin pels i koldtvejr, hvilket et dækken forhindre den i at gøre. Mange vælger dog at give hesten et dækken på, da det både mindsker mængden af den pels hesten sætter, men også fordi det er rart med en ren og tør hest i sadellejet, hvis man anvender den til ridning. Hvis du vælger at klippe din hest, er det et must at du kompenserer med et dækken, da du fjerner hestens naturlige "frakke". I de tidligere efterårs måneder, vil de ofte være nok at give en nyklippet hest 2-300g. på, hvorimod det i de helt kolde måneder kan være nødvendigt med 500-700g. Det er vigtigt at du er opmærksom på din hestes temperatur indtil du har fundet et passende mænge foer til den.

FRA VINTER TIL FORÅR

Mange hestejere er gode til at give deres heste "tøj" på når vejret bliver køligere, men knap så gode når det går den anden vej. Det er en svær balance, men det er vigtigt også at nedjusterer mængden af foer når temperaturen stiger igen. I Danmark kan man ofte veksle meget mellem gram på dækkenerne i forårsperioden, da vejret kan være meget omskiftelig. Hvis hesten går med et for varmt dækken, kan den risikerer at dehydrer eller overophede. Dette gør at hesten enten vil blive meget passiv på folden, da den prøver at holde temperaturen nede, eller at den omvendt viser en aggressiv adfærd i frustration over varmen, hvilken kun forværre situationen.