Viser alle 4 resultater

GJORDE TIL HESTE

Skal du have en ny gjord? Så har vi et stort udvalg, uanset om du er på udkig efter en springgjord, dressurgjord, pladegjord eller en anatomisk gjord med lam. Hos Bovbjerggaard finder du gjorde i neopren og læder med og uden lam.

Vi ved hvor vigtigt gjorden er, det er derfor vigtigt at vælge en god gjord som giver hesten frihed til at bevæge sig, samtidig med at den holder sadlen fast. En god gjord giver hesten frihed til at yde optimalt under træning, uden gener og smerter.

Find din nye gjord her!

Farve
Brand
Størrelse
Model
Pris
- 10%
1.799,00 kr.

Brugt til hesten

Gjord 75 cm – Brugt

39,00 kr.
- 24%
2.199,00 kr.2.299,00 kr.


SCHARF GJORD

Ønsker du en helt unik gjord, som er lavet til at give din hest maksimal bevægelsesfrihed hos din hest, så er Scharf gjorden det helt rigtige valg. Gjorden er lavet med fleksible bevægelige dele som gør at hestens muskler kan bevæge sig frit. Dette gør også at sadlen kommer til at lægge mere roligt på hestens ryg, da den ikke påvirkes af en konventionel gjord, som kan rykke uønsket på sadlen. Scharf gjord er lavet i slidstærkt læder og et blødt polsteret materiale som giver en god komfort til hesten. Gjorden har også en forebyggende effekt mod gjordkrampe, da de fleksible dele ikke fastholder hesten i en position.

DRESSURGJORD

Dressurgjorde er korte gjorde som passer til dressursadler med lange sadelklapper og lange gjordstropper. Dressursadler er designet til at rytteren kommer godt ned om hesten med benene, og derved bedre kan fornemme hesten og give signaler til øvelser. Sædet i en dressursadel er ofte dyb og støtten er stor, så rytteren sidder godt solidt plantet i sædet. Dressurgjorde er korte og sidder placeret under maven og på til omkring skulderne. Når man anvender en dressurgjord skal gjorden ikke gå op under sadelklapperne, i modsætning til en springgjord.

SPRINGGJORDE ELLER PLADEGJORDE

Springgjorde er længere end dressurgjorde og går helt op under sadelklapperne. Springssadler er lavet med kortere sadelklapper og rytteren sidder knap så fast og langt om hesten. Dette gør at rytteren nemmere kan komme op i bøjlerne og op i sædet over forhindringerne. Når man springer kan man også vælge en pladegjord, som har en plade under hestens mave. Dette gør at hesten ikke slår hovene op i maven når den løfter benene over forhindringerne.

HVILKET MATERIALE SKAL GJORDEN VÆRE I?

Gjorde laves som så meget andet i forskelligt materiale. Det mest normale er neopren, nylon og læder. Nylon er slidstærkt men svært at vedligeholde da det samler skidt og snavs. Neopren er ofte lavet med en nylon gjord inderst, og så med en kraftig neopren skal yderst. Dette giver hesten en mere blød gjord som giver bedre komfort. Lædergjorde fås i forskellige kvaliteter, vælger du en god smidig og blød kvalitet er dette det oplagte luksus valg til din hest. Læder har evnen til at tilpasse sig hestens krop, samtidig med at det er et fleksibelt materiale som giver sig. Derudover er den nemt at vedligeholde, lige som alt andet læderudstyr.