Viser alle 3 resultater

INSEKTBESKYTTELSE

Den danske sommer er årets dejligste tid, men desværre er det også højtiden for insekter, fluer, hestebremser, myg og sommer eksem! Beskyt din hest effektivt mod fluer og insekter med insektbeskyttelse fra Bovbjerggaard Rideudstyr. Vi har et stort udvalg af alt hvad du og din hest har brug for, for at gå en sommer imøde uden irritationer. Vi forhandlere fluespray og fluemasker til heste, så fyld staldskabet op med de bedste midler mod klæg, hestebremser, insekter, mitter og fluer. Find fluemasker med UV beskyttelse, fluepandebånd til grimen og produkter mod sommer eksem, som alle er med til at give din hest en bedre sommer.

Farve
Brand
Størrelse
Model
Pris
309,00 kr.


DEN BEDSTE BESKUTTELSE MOD INSEKTER OG FLUER?

Foråret og sommeren er plaget af insekter, flue, klæg, hestebremser og sommer eksem hos hestene. Dette kan give stressede urolige heste og fremprovokere øjenbetændelse. Derudover rammes nogle heste af plagen sommer eksem, som er en yderst irriterrende lidelse som klør og stresser hesten. Hvis din hest rammes af sommer eksem anbefaler vi at du bruger SHIELD fra Equus Cura, som er det bedste produkt mod sommer eksem på markedet. Produktet er nem at påføre og giver næsten øjeblikkelig lindring af kløe og irritationer. Hvis din hest i stedet er plaget af fluer omkring øjnene, så kan en fluemaske være den bedste insektbeskyttelse til din hest. Den fås i flere udgaver, med øre og mulebeskyttelse. Derudover kan den fås med UV beskyttelse, som skåner øjnene mod UV lyset.

FORSKELLIGE INSEKTER

Behovet for at beskytte hesten mod insekter kan ændre sig igennem sæsonen og der kan også være forskellige udfordringer og forskellige insektplager i forskellige egnsdele. Hesteejere som bor i fugtige områder i nærheden af sø og vandhul kan være plaget af andre insekter og dyr i luften end hesteejere og stutterier som ligger i nærheden af skovområder. Nogle heste bliver meget plaget af insekterne og kan ændre adfærd som gør at hestene kan være svære at håndtere og ride på, mens andre kan få allergiske reaktioner pga. de mange stik og overførsler af bakterier som kan medføre knopper i huden og nogle heste kan på baggrund af en allergisk reaktion udvikle kløe forskellige steder på kroppen, hvor særligt kløe i halen, halekløe, er det mest udbredte.

VI ANBEFALER DISSE PRODUKYER

Vi anbefaler at du anvender en fluespray til at mindske irritationen fra fluer. Derudover er det en god idé at supplere med en fluemaske eller et fluepandebånd til grimen, hvis hesten ikke har så meget pandelok. Fluemasker findes i forskellige udformninger og vi har både fluemasker med ører, fluemasker uden ører, fluemasker med bøjler og fluemasker med mulebeskyttelse.Der findes både billige fluemasker og fluemasker i god og slidstærk kvalitet. Denne form for insektbeskyttelse er rigtig god, da den mindsker hestens gener samtidig med at den beskytter hestens sarte øjne mod øjenbetændelse som følge af bakterier som fluerne bærer med sig. Har din hest allerede smuds i øjenene kan du med fordel rense med øjenrens. Er din hest ramt af sommer eksem, så anbefaler vi SHIELD fra Equus Cura, som er kløestillende og lindre de symptomer som hesten oplever når den bliver angrebet af mitter.

GODE RÅD TIL KAMPEN MOD INSEKTER

Hestens omgivelser spiller en stor rolle i hestens trivsel og præsentation på banen. En stresset hest på folden overopheder og bruger alt for meget energi. Det er meget populær at anvende diverse tilskud til hesten, og dette kan også have en effekt mod insekter og fluer. Bl.a. kan hvidløg have en afskrækkende effekt mod visse insekter og fluer. Derudover er det en fordel at holde hesten ren og pelsen plejet, for ikke at hestens sved og kropsvæsker tiltrækker unødig opmærksomhed fra insekter.

FJERN FLUER OG INSEKTER

Du kan gøre meget for at mindske antallet af fluer og insekter i hestens omgivelser. Vil du fjerne flere fluer og insekter fra folde og omgivelser kan du med god succes bruge det populære produkt Sticky Trap Lim som er en særlig lim som man smører på flere sorte elementer lige udenfor folden som effektivt indfanger fluerne når de sætter sig. Sticky Trap Lim mindsker effektivt flue- og insektplagen på folden.

PAS PÅ HESTEN I VARMEN

Går din hest på sommergræs og er ude hele døgnet eller går din hest ude fra morgen til aften hele sommeren kommer her gode råd som handler om hestens trivsel i sommervarmen. Sommerens temperaturer har indflydelse på hestens trivsel, nogle somre kan være kolde og fugtige og andre somre kan være varme med meget høje temperaturer. Kolde somre er som regel gode for de fleste heste, der er det kun hesteejeren som savner varmen, hvorimod de meget varme somre kan medføre store gener med varmen og insekterne for de fleste heste. Udover de mange gode fluesprays, fluemasker og rideudstyr til at holde insekterne væk er det vigtigt at tænke på hvor meget hestens skal gå ude i varmen i løbet af dagen eller om hesten skal have lov til at komme på stald i de varmeste timer midt på dagen. Heste som kommer på stald i løbet af dagen om sommeren har ofte bedre energi og præsterer generelt bedre. Det kan være ulideligt for hestene at gå ude midt på dagen i høj solskin i over 30 graders varme. Har du mulighed for at tage din hest ind i de varmeste timer mellem kl. 12.00 og 15.00 er det rigtigt sundt for din hest og dens ridemæssige præstation om sommerens. Når din hest står på stald kan du også sikre dig at den får dækket sit behov for vand, elektrolytter og vitaminer og mineraler.
- Husk rigeligt med rent vand på folden og tjek vandet hver dag - Sørg for at hesten har mulighed for skygge i løbet af dagen - Husk vitamin og mineraltilskud - Husk at vaske hesten ofte så den er ren for sved og lugt - Husk at bruge insektdækkener, fluemasker eller fluenet - Husk at være gavnmild med en god fluespray, insektspray og insektafskrækkende creme - Husk at give hestens hove masser af fugt - Giv en velsmagende mash ofte for at sikre væskeindtag - Tjek strømmen på folden hver dag - Træk hestene ind for ly af lyn og orden