Viser alle 5 resultater

SADELPAD TIL HESTE

Sadelpads er en nem og billig måde et justere din sadle en smule. Det kan dog aldrig erstattes med en professionel tilpasning af din sadel. Sadelpads kan være gelpads, som giver en bedre trykfordeling af vægten, eller pads som løfter sadlen enten foran eller bagved. De mest købte pads er lammeskindspads, som aflaster hestens ryg fra tryk fra sadlen.

Farve
Brand
Størrelse
Model
Pris


HVAD ER ET SADELPAD?

Et sadelpad er IKKE et sadelunderlag. Forskellen er at sadelunderlaget dækker hele sadlens område, dvs. ned til og med sadelklapperne. Et sadelpad dækker kun den øverste del af sadlen, altså sædet. Formålet med et sadelpad er at justerer tilpasning af sadlen, eller fordele trykket på hestens ryg bedre. Disse kan fås med forskellige tilpasnings muligheder. Nogle hæver sadlen bagtil, mens andre hæver sadlen fortil. Et andet formål er at undgå at sadlen glider frem eller tilbage. Mange rider med et lammeskindspad, som er det mest solgte pad i Danmark. Dette trykfordeler belastningen samtidig med at det ser pænt ud.

SADELPAD I LAMMESKIND

Det mest bruge sadelpads er et lammeskindspad. Disse fås i meget forkellige prisklasser, helt fra de billige imiteret lam til de dyre i ren uld. Det er dog ikke lige meget hvilket lammeskindspad du vælger. Vælger du en billig udgave i imiteret lam, skal du være opmærksom på det disse ikke har nær så god affjedring som dem i ægte uld. Disse er derfor til meget begrænset aflastning eller kun til pynt. Har hesten brug for mere aflastning bør du vælge et lammeskindspad i ægte uld. Fordelen ved at vælge et ægte naturmateriale er at de ofte er mere slidstærke, snavs og smuds afvisende, samt mere bæredygtige.

PADS I GEL

Gelpads vinder mere og mere frem i takt med videnskaben og innovationen har fået øjenene op for de gode egenskaber disse pads har. Fordelen ved et gelpad frem for et i lammeskind, er at den ikke trykkes flad og stampes med tiden, dette pad holder sig smidig i mange år. Selve gelén er en fælles betegnelse for latex, silikone og andre ligende materialer. Gelepads er ikke særlig tykke, men til gengæld meget stødabsorberende! Gel pads er ikke varme som et lammeskindspad, hvorfor det klar er at foretrække til brug om sommeren.

SKUM SADELPADS

Tidligere var skumpads hårde og ikke særlig komfortable, men i dag er det en helt andens sag. Skumpads anvendes primært til små-justeringer af sadlen samt forbedret stødabsorbering. I dag er mange skumpads lavet i memoryskum eller latexskum som har en enorm stødabsorbering.