Viser alle 12 resultater

SADELUNDERLAG I SPRING OG DRESSUR

Hos Bovbjerggaard Rideudstyr finder du et stort udvalg af sadelunderlag til din hest i både spring og dressur. Vi har underlag fra kendte mærker til gode priser. Ønsker du hele sæt med underlag, hut og matchende bandager er der penge at spare hos os!

Er du på udkig efter komplette matchende sæt? Så klik her og se det store udvalg!

Farve
Brand
Størrelse
Model
Pris
Vis
Ikke på lager


UNDERLAG TIL HESTE

Vi har et stort udvalg af underlag til heste i alverdens farver og modeller, fra alle de kendte mærker i prisklasser hvor alle kan være med! Vi har underlag fra SD-Design, Catago, FirTech og mange flere. Lad dig inspirerer og finde dit nye yndlingsunderlag hos os.

HVILKET UNDERLAG SKAL JEG VÆLGE?

Først og fremmest skal du vælge det underlag som passer til din sadel. Du skal vælge underlaget i samme type som din sadel, hvis du rider i en dressursadel skal du vælge et dressurunderlag, og omvendt hvis du rider i en springsadel. Til langt de fleste kombi-sadler skal du anvende et springunderlag. Derefter skal du vælge en størrelse som matcher din sadel. De mest normale størrelser på underlag er 16" og 17". Typisk bruger alle heste 17", sammen med store ponyer, mens mindre ponyer bruger et 16" underlag. Men dette afhænger igen af hvilken størrelse sadel du rider med. Hvis din sadel er 16,5" skal du vælge et 17" underlag.

SADELUNDERLAG TIL PONYER

Underlag til ponyer er meget populære, men ofte svære at få fat i. De fleste ponyer kan gå med 16" underlag, men i nogle tilfælde er ponyerne så små at de fx. rider med ponypude og derfor ikke kan passe et 16" underlag, så kan man fra nogle mærker få små søde ponyerunderlag som passer til de helt små ponyer som shetlandsponyer.

DE BEDSTE SADELUNDERLAG

Et underlag er ikke bare et underlag, der er stor forskel på kvaliteten, funktionerne og deres komfort. Underlaget er i direkte kontakt med hesten, det er derfor vigtigt at underlaget ligger godt uden at slide på hestens pels. Nogle underlag er lavet med en skridhæmmende inderside som hindre at sadel og underlag glider rundt på hesten. Andre underlag er lavet med et indbygget pad, som giver en bedre trykaflastning på hestens ryg. Kvalitets underlag så som underlag fra fx. SD-Design er lavet i åndbare og antibakterielle materialer som giver hesten en god komfort og hjælper hesten med at afgive varme under træningen. Det kan derfor godt betale sig at vælge et kvalitets sadelunderlag.

VASK AF SADELUNDERLAG

Det er vigtigt at huske at vaske sit underlag regelmæssigt. Underlagt er hestens "sportstøj" og skal derfor vaskes og plejes, for at undgå hud-irritationer på hesten, samt dannelse af svamp og andre bakterieinfektioner. Fugtige underlag er et no-go, sørg derfor altid for at dit underlag er tørret efter ridning hvis det anvendes flere dage i streg. De fleste underlag kan maskinvaskes ved 30 grader, med en parfume fri sæbe og uden skyllemiddel. Det er altid en god idé at have flere underlag at skifte med, så du har et og bruge når underlaget skal vaskes eller hænges til tørre.