KANDAR TIL HESTEN

Hos Bovbjerggaard finder du et udvalg af kandarer til hesten. Vi har et udvalg af klassiske kandar eller specielle kandarer med bred næsebånd eller rundsyet læder.

Farve
Brand
Størrelse
Model

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.


HVORFOR RIDE MED KANDAR?

Man rider med kandar i de høje dressurklasser, for at forfine ens hjælpere mest muligt. Kandaren består at to bid og kræver meget af rytteren. Før man kan begynde at ride med det, skal rytteren være helt i balance, og kunne ride hesten bagfra og frem til bidet. Ligesom det kræver noget at rytteren, kræver det også at hestens grundridning er på plads. Den skal kunne gå stabilt i alle gangarter samt i overgangene. Derudover skal den have en stærk og muskuløs bagpart, så den kan bære vægten bagtil.

STYR PÅ TO TØJLER

Det kræver et godt overblik at håndtere to tøjler. Man skal kunne ride let for tøjlen og løsne og tage kontakt på hhv. stangen og bridon. Bridon tøjlen er derfor den vi har mest kontakt til og den som skal bære hele ridtet. Stangen er derfor kun til at forfine yderligere og til små finjusteringer. Altså - er det ikke stangen vi rider rundt på - så bliver brugen forkert. Det er også derfor man ikke bruger kandar på heste som ikke går stabilt og korrekt, da stangen IKKE skal løse problemer, men kun forfine og justerer hjælperne.