Viser alle 10 resultater

HUNDESELER

En hundesele er langt mere skånsom for hunden end et halsbånd. En sele til hunden lægger nemlig pres på hele kroppen, i stedet for hals og nakke. Det kan derfor være en god idé at anvende en hundesele på særligt hvalpe, indtil de har lært at gå pænt i snor. Langt de fleste hundeejer foretrækker at bruge en hundesele frem for et halsbånd.

Farve
Brand
Størrelse
Model
Pris
- 56%
149,00 kr.
- 65%
Vis
Ikke på lager
- 38%
249,00 kr.
- 38%
249,00 kr.
- 56%
149,00 kr.
- 56%
149,00 kr.
- 41%
199,00 kr.
- 38%
249,00 kr.
- 56%
149,00 kr.
- 56%
149,00 kr.


HUNDESELE ELLER HALSBÅND?

Der er for og imod når vi snakker sele eller halsbånd. Vi har gjort os nogle erfaringer som du kan tage med i dine overvejelser. Først og fremmest anbefaler vi altid du bruger en hundesele til en hvalp. Dette er for at sikre de opnår forståelse for snoren uden at kunne skade nakke og hals. Når så hvalpen er stabil til at gå i snor, kan du skifte til halsbånd hvis du ønsker. Mange større hunde går med hundehalsbånd, da halsbåndet ligger et pres på hundens hals, som gør det ubehageligt for hunden at trække. Derved kan man mindske trækket fra hunden. Hvis der er tale om en mindre hund, hvor trækket ikke er en udfordring, er det en fordel at vælge en hundesele. Da mindre hunde er mere skrøbelige omkring hals og nakke, kan de af sikkerhedshensyn være en god idé at anvende en sele i stedet.

HVILKEN SELE TIL HUNDEN?

Når du vælger en sele er der en række ting du skal sørge for at tjekke, så du er sikker på at selen sidder korrekt. Mange gange kan selen justeres så den passer perfekt til din hund. Husk at hvis du har en hvalp, skal den tilpasses jævnligt. Vi har lavet nogle checkpunkter som du kan gå ud fra, for at sikre selen sidder optimalt.
- Forbenene skal være fri af selen, så hunden har fuld bevægelighed og der ikke er noget, der generer i armhulen.
- Skulderleddet skal være helt frit og må ikke støde på selen foran eller på siden.
- Selen må ikke presse på halsen, men skal have trykket på brystet.
- Selen skal ligge godt tilbage på ryggen, gerne med et bredt mellemstykke, så trækket bliver bedre fordelt over hundens krop.
- Selen skal ligge stabilt på hunden og må ikke vride for meget til siderne.
- Vælg gerne en sele, der kan spændes ind flere steder, så den bedre kan reguleres.
- Selen skal sidde godt til, men ikke for stramt. Du skal kunne få to fingre ind (gælder også for halsbånd).
- Polstrede seler er mere behagelige for hunde og slider mindre på pelsen.
- Seler som hunden skal træde ind i, er der mange hunde der foretrækker, da de fleste hunde ikke bryder sig om at få noget over hovedet.
- Tag højde for om din hund går foran eller bagved dig, når du vælger model: Eksempelvis er nogle modeller nemmere for en hund at hoppe ud af, hvis de har tendens til at gå bagved dig.